Project
ProjectnaamWerkcentrum Kreileroord
Materiaal 2018-07: Tuinmeubelen
PlaatsRotterdam-Lombardijen
OrganisatieStichting Pameijer
OmschrijvingDagbesteding volwassenen

Projectbeschrijving Werkcentrum Kreileroord, onderdeel van Pameijer, ontvangt dagelijks 30 mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke en/of zintuigelijke beperking met bijkomende problematiek.
Het dagprogramma wordt afgestemd op de mogelijkheden van de cliënten en is gericht op het uitbreiden en behouden van vaardigheden.

Voor mensen met een ernstige beperking is het moeilijker om de wereld om hen heen goed te begrijpen. Zij hebben vaak meer tijd nodig om te kunnen reageren op dingen die gebeuren. Hierdoor ervaren zij sneller emoties zoals: vreugde, boosheid, verdriet of angst. Het gedrag dat hieruit volgt kan variëren van druk zijn tot helemaal geen enkele reactie. Door belevingsgerichte - en ervaringsgerichte activiteiten aan te bieden worden deze emoties vaak in goede banen geleid.

De tuin

De niet al te grote tuin bestond uit tegels, afgezet met een ijzeren hekwerk en een houten schutting en bood weinig uitdaging. Dat was jammer, want een tuin kan zoveel meer betekenen in het leven van deze cliënten.

Hierdoor was het plan ontstaan om de tuin op te knappen en zo in te richten dat cliënten zich vrij voelen om naar buiten te gaan.

Men vroeg ons om mee te helpen met de realisatie hiervan. Dat hebben we gedaan door de aanschaf van tuinmeubels mogelijk te maken.