Project
ProjectnaamActiveringscentrum Passage
Materiaal 2017-01: Snoezelpanelen
PlaatsRotterdam-Zuid
OrganisatieStichting Pameijer
OmschrijvingDagcentrum

Projectbeschrijving Activeringscentrum Passage is er speciaal voor volwassenen, vanaf 18 tot en met 64 jaar, met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke zintuigelijke beperking met bijkomende problematiek zoals autisme of gedragsproblematiek. Binnen Passage verrichten cliënten verschillende werkzaamheden die erop gericht zijn om stapsgewijs iemands wereld te vergroten. Dit doet men zowel binnen de muren als er buiten. Kortom: de wijk in!

Werken en leren in een gezonde balans met zich kunnen ontspannen is een belangrijke voorwaarde om je als persoon verder te kunnen ontwikkelen op zowel motorisch, cognitief als sociaal-emotioneel vlak. Het ontbrak echter aan een geschikte ruimte waar cliënten, die dit zo nodig hebben, zich kunnen ontspannen of juist de gelegenheid krijgen om tot actie te komen.

Begeleiders van AC Passage hebben onderzoek gedaan hoe snoezelen ervoor kan zorgen dat cliënten zich prettiger gaan voelen en als gevolg hiervan meer aan kunnen.
Het gaat om de volgende doelen:

Vervolgens is er een ontwerp gemaakt voor de ruimte en heeft men fondsen aangeschreven om de realisatie mogelijk te maken (de totale kosten voor het project waren te hoog voor ons). De ruimte is inmiddels klaar.

Er was nog behoefte aan wat extra materialen die wij hebben kunnen aanschaffen. Het ging hierbij om een tactiele disc en drie wisselpanelen met bijpassend frame.