Project
ProjectnaamOntwikkelcentrum Ellemare
Materiaal 2016-07: Loopband
PlaatsRotterdam-Zuid
OrganisatieStichting Pameijer
OmschrijvingKinderdagcentrum

Projectbeschrijving Van de kinderen die Ellemare bezoeken zijn sommigen rolstoelafhankelijk, anderen zijn motorisch minder goed ontwikkeld, iets te zwaar of juist lekker actief. Fysiotherapie wordt ingezet om kinderen te helpen hun motoriek te verbeteren, spieren te versterken, of om juist voor ontspanning te zorgen. Wat de reden ook is Marcella Poot- Keijmel biedt therapie op maat aan. Zij vroeg ons te helpen bij de aanschaf van een loopband.
De bestaande loopband vertoonde kuren, het gebeurde regelmatig dat hij het tempo zelf bijstelt van 4 kilometer per uur naar 12 kilometer per uur. Ook viel de loopband steeds vaker uit. Opletten geblazen dus voor de begeleider, zij moest ervoor zorgen dat het kind niet in gevaar kwam en de band zo snel mogelijk stil gezet werd. De loopband was niet meer te repareren. In 2015 heeft ABB Hulpkas een loopband geschonken aan Ontwikkelcentrum Metronoom. De ervaringen met deze loopband zijn bijzonder goed. Vandaar dat het bestuur deze loopband met toebehoren nogmaals wilden schenken, maar omdat deze niet meer leverbaar was, is het een andere geworden. In september 2017 is de nieuwe loopband dan eindelijk geleverd.
Er is gekozen voor een model met lange armsteunen, dit is fijn voor de begrenzing en veiligheid van de kinderen.
Niet alleen de snelheid is instelbaar, maar ook de hellingshoek. Hierdoor ontstaat het gevoel een helling op te lopen. Voor kinderen die nog moeite hebben met het lopen is het mogelijk om samen met de therapeut op de loopband te oefenen.
Dankzij het extra randje voor de display kan er een filmpje of muziekje afgespeeld worden op een telefoon of iPad, de hartslag kan gemeten worden en er zitten nog meer handige functies op de loopband die het trainen beter meetbaar maken.
De kinderen die op de loopband oefenen vinden het extra leuk om nu mee te gaan oefenen op de nieuwe loopband. Deze loopband maakt ook veel minder herrie en dat werkt een stuk meer ontspannen!

Kortom, het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat.