Project
ProjectnaamPameijer
MateriaalRobotpoezen
Relatie naamPameijer - Digitale communicatie middelen
PlaatsRotterdam
OrganisatieStichting Pameijer
OmschrijvingDiverse voorzieningen

Projectbeschrijving Binnen Pameijer is een groep ernstig (meervoudig) beperkte kinderen en jongeren die extra gestimuleerd moet worden om te kunnen reageren op bepaalde prikkels. Deze kinderen kunnen niet of nauwelijks praten en hebben soms ook een lichamelijke beperking. Sommige kinderen vinden het moeilijk aangeraakt te worden en zelf voorwerpen aan te raken. Deze kinderen leven vaak in hun eigen kleine wereld.
Het blijkt heel moeilijk om voor deze kinderen en jongeren geschikte middelen te vinden die hen uitdagen om deze prikkels spelenderwijs te kunnen en willen ervaren. Inmiddels zijn er positieve ervaringen opgedaan me een robotpoes (Tabby). We denken met deze sociale robot een middel gevonden te hebben waarmee we dit kunnen bereiken.

Therapeutische robotpoes Tabby
Tabby is een uiterst slimme, kleine robot in de vorm van een heel aaibare roodkleurige poes. Zij ziet er niet alleen echt uit, maar voelt en klinkt ook als een echte poes. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat Tabby reageert wanneer zij geknuffeld of geaaid wordt. Aai je de kat achterop zijn kop of op zijn rug, dan gaat zij vrolijk spinnen. Wanneer je de kat blijft aanhalen, dan rolt zij op haar rug, zodat je haar ook op de buik kunt aaien. Op een gegeven moment zal zij ontspannen de ogen sluiten en genieten van de knuffelsessie. Wanneer de kat een paar minuten niet aangehaald wordt, sluit zij haar ogen en gaat 'slapen'. Een klopje op de rug maakt haar weer wakker.
Men verwacht dat door het inzetten van Tabby deze ernstig beperkte kinderen en jongeren gestimuleerd zullen worden.

Wij hebben twee poezen aangeschaft en aan Pameijer overhandigd.